Wednesday, May 26, 2010

Membaca : Hobi atau Buang Masa?


tetiba aku rasa semangat nak update pasal topik membaca...

bile terpandang logo kempen membaca, bangsa berjaya baru ler terfikir nak update blog :)



membaca??? bosan??? tido??? apa tuhhh???

since aku kecik sampai besar...aku akui yang aku suka membaca...

masa aku sekolah darjah 1 sehingga darjah 6 aku selalu compete dengan ada budak kelas aku.. Ahmad Azmizi bin Abdul Aziz (4A)... kalau tak aku dapat no 1..dia akan dapat no 1.. hahaha.. yang best kalau korang nak percaya..hadiah mesti buku cerita..

paling aku suka aku selalu dapat hadiah buku penyiasatan bersiri : "Hardy Boys".. sesapa yang ingat buku citer nie?

sampailah aku sekolah menengah sampai masuk itm diploma/degree...memang banyak duit aku keluar untuk bahan bacaan.

dragon ball?dragon quest?raja rimba?alam perwira?ujang?apo?gempak?newspaper?jejak wira?dendam kesumat? semua aku beli dan jadikan collection... hahaha.. bayangkan berapa banyak duit aku abis...

kalau tiap2 minggu ramai ler member2 datang lepak bilik baca komik2 aku...for free..dapat pahala aku.. hehehe..

tapi..pernah sekali masa kat uitm melaka dulu..locker aku kena pecah...duit dan barang2 lain tak diusik...yang hilang..komik2 aku jer... adoooii aaii.... apa ker hawau diorang.. hahaha..

btw..contoh aku boleh bagi...komik Raja Rimba... since aku form 2 sampailah sebelum aku kahwin...memang setiap minggu akan beli komik nie..tak pernah miss.. hahahaha...

but around 2005 lepas aku grade..dan start kerja..aku jatuh hati untuk baca majalah2 yang lebih matang sikit.. matang ker?

Seni Beladiri...Perajurit...Tempur... ini adalah majalah rasmi aku setiap bulan... kenapa aku suka baca?sebab aku minat line2 sebegini..

dan sebab banyak info dan ilmu boleh aku dapat...tapi...menimbun ler kat umah nie... wife aku aka shinnaz banyak kali nak buang...(kureng ko syg)....tapi aku tak bagi.. sayang wooo... ;) huhuhu..sowy yer syg.... hihihih..




yang bawah ini pula...hadiah daripada staf2 aku di TMpoint Menara TM masa farewell early March 2010 yg lepas."Indahnya Hidup Bersyariat" terbitan Dato' Ismail Kamus... honestly..suka sangat dapat terima hadiah ini..


apapun...bila bab membaca... hobi atau buang masa.... hhahahaha..korang jawab ler sendiri...


waacchaaa...........

2 comments:

ummiaqeef said...

en haizi, ade sorg officer kite bgtau buku 'indahnya hidup bersyariat' tu sgt bagus..dia mmg dah ade dan slalu bg hadiah kawin kat kwn2 dia..tp kite blm ade lg,nmpknye kene beli la nti..hehe..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

majalah tu esok dah tak ada. orang dah tamatkan riwayat dia dah!