Tuesday, November 2, 2010

Komunikasi Dolu-Dolu.. :)


hallow.......

aku teringat masa aku mula2 masuk itm melaka (skrg Uitm Melaka) masa intak June tahun 1999 dulu....

dulu.... komunikasi cukup susah.... kena ikhtiar guna surat lahh... posmen aka org tengah lah...dan paling bosan adalah menunggu nak pakai telepon awam....

dan paling bengang adalah bila nak pakai telepon....jam2 tue la ada mamat yang tengah bergayut lama sebab curik line.. hampeh!!!


masa aku masuk itm dulu...awal2 takde hp.. masa 3310 launched.. aku beli around RM 900 which skrg nie harga nie boleh beli Berihitam "Curve"..

1st hp no aku 012-6256095 (aku beli harga RM 274)... punya bangga la pakai hp, siap tukar casing askar dan gantung kat leher.. hahahaha...haramjadah!!!

penah dow belakon depan awek angkat phone dan buat2 cakap.."padahal cakap sorang2". hawau tol..!!.. pikir2 balik.. gelak sorang2.. :p

bini aku si shinnaz tue confirm bahan aku bila aku citer.. hahaha...hampeh!

mak aku masa aku belajar, kalau dia tak dapat call aku (sebab masa tue coverage amat terhad) akan email aku.. pehhh.. giler moden!!! hahahaha.... (contoh dilampirkan..email 9tahun lepas dol)...

sekarang??????

mailbox yahoo ada 22 ribu...
mailbox gmail ada 28 ribu...
mailbox office ada 27 ribu...

semua aku tak delete dan simpan buat kenangan!!! hahahahah..

chowww........

-haizi-

3 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

boleh tak jgn cerita u gun acasing askar and buat2 ckp kat phone? eee!laki siapa lah tuh!!hahahahha...plis lah syg! I guna telefon butterfly. u apa? 3310? siannyer..hahahah ;p

p.s:pdn muka u! elok 3310 tuh!

*Miss Geli^ said...

ahkak punya mail pun ada dalam 30ribu..
semuanya emial bogel bogel..dari Ghairah Group bagai..
entah bila la ahkak join...

eh, tapi tak delet pun..
mana tau nanti napsu mati, bole wat bahan..hahahhahahahaha

h a i z i said...

SAR : kene citer gak.. hahaha..
Cikgeli2 : itu lah dier... banyak nau email2 camtue kan? semua boleh ada kan?? hahahah..