Saturday, January 10, 2009

Memoirs in Langkawi..

Inilah coretan sepanjang perjalanan kami ke Pulau Langkawi:


Perjalanan pada hari Khamis (08 Jan 2008)....kitorang bangun awal giler sebab nak kejar train KLIA Ekspres di Putrajaya Sentral pada jam 6.35am...bangun awal pagi dan gerak ke Putrajaya Sentral lepas subuh.


Pukul 6.30am di Putrajaya Sentral

KLIA Ekspress ke KLIA jam 6.35am




Flight kitorang ke Langkawi adalah MAS (MH1430), Boeing 737, jam 8.30am.. kitorang pun sarapan kat KLIA..alahaiii...mahainyer.. huhuhuh..


Lepas check in, terus sarapan dan standby kat departure hall..


Sampai jer kat Langkawi dan lepas2 amik luggace semua around jam 9.45am....abg fuad (owner keta sewa) dah standby kat sana dan serahkan keta kat kitorang... aku sewa Nissan Sentra 1.6 VTEC.. besh la jugak...dan terus drive ke TM Sri Intan untuk check in.(lokasi kat sebelah Awana Porto Malai, area2 Pantai Chenang)....


Arrived at Langkawi International Airport...wife aku sempat pose tuh!



Sampai sudah di Langkawi...

TM Sri Intan Resort, Teluk Kedawang, Pulau Langkawi
Bilik Tidur di TM Sri Intan

Encem lak!!! waaahahahaha...
Posing Luar TM Sri Intan Resort


Kerete Sewa (Nissan Sentra 1.6) sepanjang di Langkawi
sambil tnggu lagi 2 orang cousin sampai (lily dan jana naik Air Asia)...kitorang pun berehat2 la kat sri intan...once diorang sampai jer, kitorang trus pick up diorang dan terus lenjan ke Pekan Kuah...apa lagi bershopping lorr.... wahahaha.... gila kentang beb... syurga cokelat...

dengan lily+jana borong sakan coklat2 kat Hj Ismail Group, aku dengan wife (shinnaz) beli la jugak untuk staf aku kt TMpoint Menara TM, staf shinnaz kat MOT dan jugak rakan2..huhuuhu... then, lepas tue, kitorang pergi pulak kat syurga pinggan mangkuk kat Idaman Suri...

Coklat di Haji Ismail Group...

Syurga Coklat...
Memborong coklat di Haji Ismail Group...
Di Idaman Suri pulak..

Aku sempat lah menyinggah kat TMpoint Langkawi (nak jgak singgah tue).. hhuuhuhu...jumpa jugak la dengan Hizam, CSO TMpoint Langkawi...then terus makan tengahari kat belakang TMpoint Langkawi tue...

Inilah TMpoint Langkawi, kat Pekan Kuah....

perhhhh...penat bebb..... huhuuhuu.... terus kitorang balik ke Pantai Chenang untuk berehat2 dan standby untuk dinner....

time for dinner kat Restoran Seafood Hj Ramli kat Pantai Chenang... makan sakan beb!!! lepas geram...(risau lak naik badan aku nih...).. wakakakkaa....macam2 makan malam tue..sampai senak pankreas ku nih.. hehehhe.

lepas dinner, jalan2 kat pantai chenang punya stall kat tepi jalan.. banyak mat salleh laa...

Giler melantak kat Haji Ramli Seafood Restaurant..

Jalan2 kat stall di Pantai Chenang....macam2 adaaa...

dah macam bukan kat langkawi dah.. huhuhuh... tapi okay laaa...

Standby untuk program hari jumaat lak... tapi kitorang start kuar hotel masing2 kul 12 tghari.. hahaha.... lepas subuh, masing2 terus terbongkang... penaaatttt...

Destinasi pertama adalah Langkawi Underwater World.. besh laa... macam2 ada... tapi kitorang suka sangat nak tengok penguin... African Penguin (Happy Feet) dan Rockhoppers (Surf Up)..

Depan Underwater World, Langkawi...

Dalam Langkawi Underwater World With Chinta!
Ini adalah obor-obor atau basa omputihnya "jellyfish"...
Shinnaz bersama idolanya...TDM
Sejuk bebb.... brrrr.....(poyoz!!!)
Mr Penguin.... hahahaha
taraaaa.............


tengah jalan2 dalam Langkawi Underwater World, terjumpa lak sorang anak mat salleh nie..gurlz....cari mak dia kot... aku pun tolong laa...pimpin tangan dia... cari mak dia.. at last jumpa gak... tapi.... budak tue memang CUMELS sangat!!!!

lepas 1st venue, kitorang bergerak pulak ke Gunung Mat Cincang.... sebab, kitorang tak sabar naik Langkawi Cable Car... excited beb... tapi kesian kat sedara kitorang, lily...cuak giler diaa... semput2.. sub baik dia bawak inhealer (ventolin).... asyik pakai tue jerk.. apapun, finally dia berani jugak naik ke atas tue....

seriess..aku suka sangat view dari atas Gunung Mat Cincang tue... 750 meter dari aras laut...dengan angin sepoi2 nyer... series..besh gilez!!

Langkawi Geopark (Langkawi Cable Car)
Pose sebelum naik cable car...
inside the cable car....went up to Gunung Mat Cincang...
nie ha diaa...lily dan jana..cuak si lily nie...tak nak pandang belakang langsung.. huhuh.
Pose......
Kenangan di atas Gunung Mat Cincang...
View dari dalam cable car....tinggi beb!!!

dari cable car, kami terus ke Pekan Kuah semula untuk membeli ikan bilis dan minyak gamat... ikan bilis tue dapatlah beli..tapi, tempat yang jual minyak gamat tutup daarr.... last2, beli minyak gamat kat Pantai Chenang...

Hari nie (sabtu, 10 jan 2009), kami balik semula ke Putrajaya...nak dijadikan cerita, flight kitorang (MH1439) yang sepatutnya pada jam 9.55am ditunda ke jam 12.30 tengahari (MH1447)... mak aihh... lama beb melangok kat airport langkawi... nasib baik la MAS bagi voucher makan free kat Kenny Rogers Roaster.. heheheh...

Good Bye Langkawi Island..

Dalam Airbus 330....


yang bestnyer, kitorang dapat naik Airbus 330...besar.....selesa abis...landing KLIA dalam jam 1.30pm, beli tiket KLIA Transit dan terus ke Putrajaya Sentral... tapi nasib tak baik..bateri keta aku kong la pulak...dah memang ajal dia...terpaksa la aku & wife naik teksi balik ke umah.
.

Ruang passengers dalam Airbus 330...cantek dan selesa...


View dari udara....aku pun tak tahu kat mana... huhuhu...
nielah coretan aku....penat beb...cari bateri keta..sampai ke serdang aku cari..anyway, special thanks to firdaus (ex office mate aku masa kt tmpoint damansara utama) yang merangkap jiran aku kat putrajaya nie.. hehehe...
Insya Allah, kalau ada rezeki dan masih panjang umur, nak bercuti ke tempat lain...kat mana?? hehehe...rahsier.....
byeee....

2 comments:

A.R.A.S.H. 910 said...
This comment has been removed by the author.
A.R.A.S.H. 910 said...

wow sronoknya bercuti..teringat plak masa g langkawi last year..btw, did u still remember me?? ex-uitm melaka..ahaha